CAR CFR imprumuturi avantajoase   Plata online   ÎNSCRIERE ONLINE  Acord ANAF   ACORD ANAF  CONTUL MEU   ÎMPRUMUT ONLINE   PLATA ONLINE IMPRUMUTURI ONLINE  Contul meu   Împrumut   Înscriere

Cum faci un plan de afaceri simplu

Cum faci un plan de afaceri simplu? Mulți antreprenori la început de drum își pun această întrebare!

Cum faci un plan de afaceri simplu? Mulți antreprenori la început de drum își pun această întrebare, dar din păcate multe persoane care se gândesc să deschidă o afacere nu pun mare accent pe scrierea unui plan de afaceri pe baza căruia să demareze efectiv, nici măcar nu își fac o schiță de plan, un plan fie el cât de sumar, care să răspundă la câteva întrebări minime de bază pentru începerea oricărei afaceri, cum ar fi: ce vreau să fac? de ce vreau să fac? pentru cine vreau să fac/cui mă adresez? Cât de mulți sunt cei cărora mă adresez (cât de mare e piația)? Care este concurența? Cât mă costă? Cât pot câștiga? Etc. Așadar acest articol va răspunde pe scurt la întrebarea „Cum faci un plan de afaceri simplu?”

Ce este și de ce este necesar un plan de afaceri?

„Business Plan”, pe românește „Planul de afacerieste cel care oferă o primă imagine de ansamblu asupra perspectivelor reale ale unei afaceri, prin simularea unor calcule, previziuni privind veniturile și cheltuielile, probleme care pot apărea, etc;  reducând sau chiar eliminând riscul de a demara o investiție/afacere neviabilă, care să fie apoi sortită eșecului.

   Cum faci un plan de afaceri simplu și ce trebuie să conțină?

Cum faci un plan de afaceri? Răspunsul cel mai sincer este că nu există un conținut cadru sau o structură fixă standard sau general valabilă pentru realizarea unui plan de afaceri, conținutul planului de afaceri poate varia în funcție de cerințele informaționale cărora trebuie să le răspundă – de exemplu, funcție de:

  • destinatarul final: proprietarii afacerii sau potențialii investitori;
  • vechimea firmei: planul de afaceri pentru o firmă nouă va fi diferit de cel pentru un proiect al unei firme existente;
  • domeniul sau specificul activității firmei;
  • anvergura proiectului de afaceri.

Totuși, există câteva elemente de bază comune, care se regăsesc în majoritatea planurilor de afaceri, astfel:

  • scurtă prezentare/descriere a firmei, a misiunii, obiectivelor și strategiei sale;
  • descrierea produsului sau serviciului sau/și a pieței căreia i se adresează;
  • descrierea strategiei de vânzări; 
  • descrierea concurentei;
  • diverse proiecții financiare.

   Care sunt componentele principale ale unui plan de afaceri?

Un plan de afaceri conține câteva componente obligatorii, astfel:

Scrie un comentariu

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com